kop200Lkop400kop200R

 

Ipico ChipTijdmeting

Dit van oorsprong Amerikaanse product is niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Azië, Europa en Nederland in zeer korte tijd succesvol geworden bij veel hardloop evenementen. De Ipico ChipTijdmeting biedt u de mogelijkheid om de kwaliteit van uw loop- evenement te verhogen. Het handmatig bijhouden van de finishtijden en aankomstvolgorde wordt overbodig. Ons systeem werkt volledig op accu's!
De prijsstelling is dusdanig gunstig dat voor vrijwel elke organisatie de ChipTijdmeting door de ET-Utrecht betaalbaar wordt.
Wij hebben een Ipico systeem met 2,4m matten, een Ipico systeem met 5m matten en ruim 7000 schoenchips.

 

Microfonisten Hulp

Nieuw in ons programma is een optie om voor de microfonist bij een hardloop-evenement op 30 meter voor de finish een extra Ipico Unit in te zetten. De microfonist krijgt een schermpje waarop de naam en plaats van de aankomende deelnemer te zien is zodat hij dat kan omroepen om het evenement nog beter te kunnen verslaan.


Bruto tijden

Bij chiptijdmeting moet voor een betrouwbare meting 2 matten evenwijdig naast elkaar worden gelegd waarbij de tweede mat als back-up dient (voor het geval de eerste mat een chip mist).

Voor de kleinere hardloopwedstrijden kan worden volstaan met de 2.4m matten. De startopstelling is dan beperkt tot een breedte van 2,4m. Dit zal voor een drukke start meestal te smal zijn zodat er normaal alleen finishtijden mee gemeten kunnen worden en iedereen krijgt dan dezelfde starttijd (startschottijd)!! Dan spreek je over bruto tijden.

Netto tijden

Met het Ipico systeem met 5m matten kunnen de atleten bij de start over de matten te laten lopen aangezien 5m een gebruikelijke startbreedte is. Met deze installatie kunnen we dus ook nettotijden te meten.

Wegwed

Het Ipico systeem werkt goed samen met Wegwed. Ipico is momenteel het meest gebruikte elektronische tijdregistratie systeem in combinatie met Wegwed.
Organisaties van loopevenementen moeten het Computerprogramma Wegwed versie Uitgebreid (bevat de chipmodule) bestellen via Wegwed (ongeveer €40 per jaar).
De ET- Utrecht heeft de voorkeur om met het administratieve programma Wegwed samen te werken. Het is in speciale gevallen mogelijk om met een eenvoudig Excel-bestand de uitslag te verwerken. Hierover moet met ons overlegd worden.

Huurchip

De huurchip (ter grootte van een halve creditkaart) wordt op schoen gedragen. Deze wordt met een Ty-wrap aan de veters bevestigd (handig in verband met afkhnippen na de finish). Met deze Chip aan de schoen wordt over een mat gelopen. De mat activeert de chip en deze zendt de tijd en het startnummer via de mat door naar de Ipico Unit. We gebruiken altijd een tweede mat als back-up. Via een USB- stick worden deze metingen in uw Wegwed programma geïmporteerd.
Na afloop van het evenement levert u de chips weer in en worden alleen de gebruikte Chips verrekend. Hierdoor kunnen wij voor de kleinere lopen de ChipTijdmeting betaalbaar houden.

 

Chipmeting